Author Topic: [Defered] Tactical Re-Positioning issues  (Read 258 times)

ushas

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 305
    • View Profile
[Defered] Tactical Re-Positioning issues
« on: April 14, 2017, 12:42:52 AM »
(v15 linux build)

1. Graphical glitch: During re-positioning phase, if I press Esc button to go to the menu and then back:
          - it somehow makes the top re-positioning buttons 'Skip' and 'End' hard to interact with (only a tiny left top area of the button is responding).
          - a part of the normal turn interface materialize (though that is unresponsive).
          - it also puts and freezes on spot an enemy tooltip in front of the screen no matter where the mouse is.
   The issue goes away when the bypass turn ends.   

2. When characters proceed one by one through re-positioning phase it only removes the first one from the queue on the top re-pos. interface. The next one's portrait will not go away once the unit re-positioned. Though in game they actually proceed and the bypass turn properly ends, so this is just the top interface issue.
« Last Edit: July 26, 2017, 12:30:02 PM by Daithi »

Daithi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 694
    • View Profile
Re: [Fix Req] Tactical Re-Positioning issues
« Reply #1 on: April 14, 2017, 02:10:12 PM »
Thanks Ushas. Will have a look at this soon.

Daithi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 694
    • View Profile
Re: [Resolved] Tactical Re-Positioning issues
« Reply #2 on: April 28, 2017, 12:58:52 PM »
For 1) the menu can't be used in tactical reposition. For 2) the portraits will be removed correctly now.

Daithi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 694
    • View Profile
Re: [Resolved] Tactical Re-Positioning issues
« Reply #3 on: May 04, 2017, 04:58:18 PM »
Note to self: The menu can still be used in tactical reposition - at least in build.

ushas

  • Sr. Member
  • ****
  • Posts: 305
    • View Profile
Re: [Fix Req] Tactical Re-Positioning issues
« Reply #4 on: May 08, 2017, 05:31:23 PM »
Uff. Is that provisional?

Status for v16: You turned off the menu access during tactical reposition turn but it can be accessed from the dialog before (the one which asks if make an attempt on tac-repo). Then coming back from the menu will again draw Sam's interface but without his portrait. You can access the inventory and character screen and if you do that when coming back it will be possible to change active weapon for Sam and crouch and so on (the game does remember that).

However, I don't recommend cutting off the menu access, at least not before the final build, for two reasons:
a) The bug isn't game breaking.
b) From testing perspective, if I won't have access to the menu at the time the battle freezes, without shutting down the game via said menu there won't be the last bunch of lines printed to the log. So potentially can miss out on an error output.


There is also more general question - if I would perceive this as some sort of tactical preparation for the battle - won't be having access to the inventory, changing on hand items and an active hand make sense from that point of view? I don't know how hard it's to allow that robustly for everybody though. Now it's just a glitch for Sam. From the same reason I was asking for being able to see enemy tooltips etc. But continuing would start to go again towards our disagreement over what to do with the tactical-repo interface. Sorry :-\

Daithi

  • Global Moderator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 694
    • View Profile
Re: [Fix Req] Tactical Re-Positioning issues
« Reply #5 on: June 20, 2017, 02:05:13 PM »
Take your point re testing. Menu is available in tactical repositioning, will lock it down later.